İçindekiler
Mineral Makyaj Nedir?
Mineral makyaj, doğada saf halde bulunan minerallerin karışımıyla elde edilen ve cildi yıpratmadan güzelleştiren koruyucu bir makyajdır. Her mineral makyaj ürününün üzerinde muhakkak güneşten korunma işareti SPF olmalıdır. Bu koruma fiziksel bir korumadır, kimyasal değil. Üzerinde SPF ibaresi olmayan mineral ürün teste tabi tutulmamış demektir. Ayrıca ürünlerin içeriklerini okumak çok önemlidir. Hammaddeler sıralanırken, mineraller son sırada ise, elinizde doğru bir makyaj serisi tutmuyorsunuz demektir.
Mineral Makyajın Faydaları
Mineral makyaj ne demek sorusunu yanıtladıktan sonra mineral makyajın yararları konusuna değinilebilir. Makyajın en sağlıklı hali olan mineral makyajı seçmek için sebepler şu şekilde sıralanabilir;
- Mineraller antibakteriyel ve antialerjiktir.
- Parabenler, falates, talk (asbestosa eşdeğerdir), yağ, parfüm, dolgu maddesi kesinlikle içermez, ışığı geri yansıttıkları için kırışıklıklar daha az belirgindir.
- Mineraller hareketsizdir ve bakteri bulundurmaz, içeriklerinde titanyum dioksit, çinko oksit, demir oksit, ipek, E vitamini ve botaniklerin cildi sakinleştirici (anti-enflamatuar) etkisi vardır.
- Cilde uyum sağlar, tamamen natürel bir görünüm verir, gözenekleri kapatmaz, ince çizgi ve kırışıklıkların arasında birikmez, topaklanmaz, aknelere yol açmaz, yağlı ciltler tarafından rahatlıkla kullanılır.
- Hafiftir, ciltte ağırlık hissi bırakmaz.
- Mineral makyaj, standart makyajın aksine cildi koruyarak güzelleştirir.
- Mineral göz farları ve göz kalemleri, maskaralar yağ, parfüm ve talk pudrası içermez. Antialerjik özelliği sayesinde en hassas gözlerde dahi rahat kullanım sunar.
- Göz kapaklarının arasındaki ince çizgi ve kırışıklıkların arasında birikmez, gün boyu kalıcılık sağlarken aynı zamanda suya dayanıklılığıyla benzer ürünlerden farklılık gösterir.
- Mineral dudak kalemleri, mineral rujlar ve parlatıcılar, saf minerallerden üretilir, gün boyu kalıcı ve suya dayanıklıdır.
- Bu nedenle gün boyu sürekli tazelenmesine gerek kalmaz, nemlendirme etkisi ile dudakların günlük bakımını yapar.
- Mineral makyaj markaları tarafından üretilen ürünler yağ ve parfüm gibi katkı maddeleri içermez.
Geleneksel Deodorantlara Alternatif
Piyasadaki deodorantların sağlık için iyi olmadığını düşünen kişiler deodorant yerine ne kullanabilirim sorusunun yanıtını arıyor. Geleneksel deodorantlara alternatif
olarak kullanılabilecek doğal mineral tuzları, amonyum kum, aleo vera içeren hipoallerjenik, paraben, zararlı alüminyum içermeyen kristal deodorantlar tercih edilmelidir. Bu tip doğal ter önleyici deodorantlar terlemeyi azaltır ve antibakteriyel özellikleri taşır. Alüminyum tuzu içermeyen deodorantlar da ya antibakteriyel özellik göstererek ya da parfümle bastırıp kötü kokuları önler. Kokuya neden olan bakterilere karşı bir bariyer oluşturduğu için uygulanacak olan alana boşluk bırakmadan sürmeniz yeterli olacaktır.
Bitkisel Saç Boyaları
Hamilelikte ve emzirirken uygulanan saç boyalarının bebek üzerinde herhangi bir doğumsal sakatlık ya da sağlık problemi yaptığı ile ilgili bir kanıt olmasa da, saç boyama sırasında az miktarda da olsa kimyasal madde vücutta emilebilir. Bu kimyasal maddenin ne kadar vücut tarafından emildiği ve fetüse ne kadar zarar verdiği tespit edilememiştir. Hamilelikte kimyasal içeren saç boyalarının kullanılması önerilmez. Saç tellerine zarar vermeden güvenle uygulayabileceğiniz bitki proteinleri (mısır, yulaf ve soya gibi) ve bitkisel yağ içeren ürünler tercih edebilirsiniz. Kullanılan ürünün amonyak, rezorsinol ve paraben içermemesine, dermatolojik olarak test edilmiş olmasına özen gösterin.
Sosyal Medyada Paylaş:
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Cildin genç kalabilmesi için öncelikle nefes alabilmesi şart. Bu yüzden derinlemesine…
Devamını OkuAromaterapi, bitkilerin kök, yaprak veya çiçeğini damıtarak elde edilmekte olan yağla…
Devamını Oku